neděle 4. června 2017

RAW MINI CHEESECAKES

"Nejezte ty kešu prosím, budu je potřebovat na cheesecaky." A o 3 dny později mi chybí půlka balení. Ale to je u nás taková klasika.

Každou středu, kdy cestou ze školy narážím na farmářské trhy, skončím s plnou pusou u stánku s raw vegan mňamkama. Pokaždé si říkám, že se mu vyhnu obloukem, ale z devadesáti devíti procent mi ten plán nevyjde. Skvěle si pokecám, dostanu ochutnat snad z každého dortíku a odcházím šťastná s krabičkou, která nevydrží plná těch 10 minut ke dveřím našeho bytu. 
Zbývá zmínit ještě jedna věc. Fráze, kterou si v hlavě opakuji pravidelně při odchodu z trhů a to, že si ten raw cheesecake musím vyzkoušet udělat i doma.


Byl to můj úplně první pokus. Nenašla jsem si žádný základní recept a přidávala jsem ingredience, které mi přišly, že se do takových dortíků hodí. Proto musím zmínit, že nedopadly úplně podle mých představ a váhala jsem, jestli vám to postnu. Tyhle cheesecaky neztuhnou do takové míry, abychom je bez problémů mohly vzít do ruky. Sice drží, ale ne tak pěkně jako právě ty ze zmíněného stánku. Jenomže, už při výrobě půlka krému skončila místo ve formičce v mojí puse, a tak jsem to pasovala na recept multifunkční. Pokud se nebudete chtít ušpinit, můžete ho podávat v malých mističkách jako dezert, který pohodlně sníte pomocí lžičky. Dále je skvělý jenom jako kešu vanilková pěna. Toho dosáhnete vynecháním korpusu. A jako poslední, pokud při tvoření část krému zmizí u vás v žaludku ze zbytku směsi na korpus ukoulejte kuličky a ty namočte do hořké čokolády. Takže vlastně takový recept 4 v 1. 


Ingredience:

Spodní vrstva:
  • 150g oříškových musli
  • 60g neslazených datlí
  • 3 lžíce kokosového oleje
Krém:
  • 150g nesolených nepražených kešu
  • 80g kokosového plnotučného mléka
  • med
  • 20g vanilkového proteinu

Postup: 

Do vody dáme alespoň na půl hodiny nasáknout kešu a datle. Poté datle vložíme do mixéru  a čekáme, dokud nemáme hladkou pastu. Pak si zamelete na jemno musli, do kterých následně přidáme olej spolu s datlovou pastou. Vše promícháme a vzniklé těsto prsty vtlačíme do formiček.

U krému jako první mixujeme kešu spolu s kokosovým mlékem. Po chvilce přidáme protein + med a pokračujeme v mixování, dokud nemáme hladkou směs. Tu nalijeme do připravených formiček. V téhle fázi můžeme dortíky ozdobit. Já zvolila ostružiny, ale kterékoliv lesní ovoce  bude stejně tak dobré. Jako poslední krok vložíme cheesecaky na minimálně hodinu do lednice a tak už se do nich můžete s chutí pustit.







Taky ujíždíte na vegan raw dobrotách? Určitě mi dejte vědět do komentářů, ať vím, že v tom nejsem sama. 

Hezký zbytek víkendu!

2 komentáře:

  1. Vypadají božsky :) Mám pocit, že by mi v té ledničce moc nevydržely a snědla bych je ještě tekuté :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já se toho přejedla už při dělání, takže v ledničce vydržely😄 Ale jen co mi přijeli rodiče se ségrou, tak začaly nějak mizet 🙄😄

      Vymazat